• Kvalita

    14 led 16:05

    Za poslední 4 roky šla kvalita jídla rapidně dolů.
  • Kvalita brambor

    14 led 13:35

    Kvalita brambor v menze je naprosto šílená. Poprosil bych, aby se místo brambor krmných kupovali brambory pro normální lidi a ne pro svině a býčky.
    Díky!
  • Pestrost vegetariánských jídel

    14 led 00:46

    Ráda bych navrhla větší pestrost bezmasích jídel. Jakožto člověk, který nejí maso, mám na výběr jedno maximálně dvě jídla. To není problém - jsem ráda, že si alespoň to jedno jídlo mohu dát. O co bych však ráda požádala, je o větší variabilitu těchto jídel. Přibližně po 2 týdnech se jídla stále opakují a člověk tedy jí dokola stále to samé.
    Předem děkuji za zvážení.

    PS: Jako pochvalu bych chtěla vyzdvihnout Zeleninové rizoto z bulguru, které je výtečné!
  • Kvalita masa

    7 led 22:13

    Kvalita mas, jak vepřových tak kuřecích je někdy žalostná. Místo celistvého masa na talíři tak mám jen jakési cucky. :)
  • Vaření bez surovin od nejmenovaného holdingu patřícího 1 nejmenovanému politikovi

    23 pro 20:48

    Nebo alespoň jejich omezení a nahrazení za produkty od místních producentů.

    Pokud už tuto strategii menza aplikuje, tak je vše v pořádku. V opačném případě doporučuji zaměřit se např. na drůbeží maso, uzeniny, mouku, strouhanku, pečivo či mléčné výrobky...
  • Výběr a kvalita jídel

    22 pro 14:15

    Jsou dny, kdy si v menze z jídel, která jsou nahoře, nelze vybrat ani jedno... a pak jsou zase dny, kdy nevím, které jídlo dříve (například pokud se dá svíčková a řízek v jeden den). Bohužel musím říct, že občas dostanu něco, co je docela těžko poživatelné... nedávno mi špagety plavaly ve vysoké vrstvě oleje, což mi krásně promastilo střeva na celý den. Kuřecí nudličky tandoori byly jen taková lehce pálivá voda, která měla asi připomínat indické jídlo.
    Nebo pokud je už jídlo poživatelné, tak je to tak malá porce, ze které by se nenajedlo ani malé dítě... např. těstoviny s nivovou omáčkou... stálo to snad kolem 50 Kč a byla tam taková loužička omáčky, že jsem v tom sotva obalila pár těstovin. A 3 malé bramboráčky z polotovaru s prorostlou panenkou bych taky nečekala za 50 Kč...
    Další pro mě nepochopitelná věc je, že když víte, že např. řízky či svíčková jdou na odbyt, proč neuděláte více porcí, a např. méně porcí trhance. Trhanec pak je třeba i v půl druhé odpoledne, kdežto svíčková dojde po 20 minutách...
    Chápu, že se jídlo zdražuje, a tudíž se muselo zdražit i v menze, ale za vyšší cenu bych čekala přiměřené porce nebo kvalitu... vím, že je těžké při nedostatku personálu uvařit dobře a ve velkém množství, ale...